Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Hakkımızda


2016 yılında kurulmuş olan yüksekokulumuz dinamik ve yenilikçi idarecileri, seçkin ve nitelikli akademik kadrosu ve çalışkan, güler yüzlü ve özverili idari personeli eşliğinde istihdam garantisi ve sıcak bir yuva olma hedefi ile öğrencilerine hizmet vermektedir.

Yüksekokulumuz sunduğu sosyal, kültürel, sportif ve akademik aktiviteleri ile gerek öğrencilerimizin gerek ilçemizin vizyonunu geliştirmeyi kendine görev bilmektedir.

Yüksekokulumuz bünyesinde toplam 6 bölüm faaliyet göstermektedir.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ilçede yüksekokulun kuruluşuna vesile olan Programdır. Programın kuruluşu 1976 yılına dayanır; 2013 yılında Kastamonu Meslek Yüksekokulunun Daday Kampüsü adı altında açılması ile ilçede tek faaliyet gösteren program olmuş; 2016 yılında programın hocaları ve öğrencileri Kastamonu Meslek Yüksekokulundan Yüksekokulumuza aktarılmıştır. Programdan mezun olanlar muhasebe meslek elemanı unvanı almakta olup; muhasebe ve vergi konusunda hizmet veren şirketlerin, mali müşavirlik bürolarının, kamu ya da özel sektör kuruluşlarının muhasebe ve finans departmanlarının ihtiyacını karşılamak üzere istihdam edilmektedirler.  Öğrencilerin lisans tamamlama, staj ve meslek sınavı ön şartlarını yerine getirmeleri halinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir unvanlarına sahip olabilme olanakları da bulunmaktadır. Mezunlarımız ilimizin ve ülkemizin pek çok kamu ve özel sektör firmasında yüksekokulumuzu gururla temsil etmektedirler.

2013 yılında açılmış olan Atçılık ve Antrenörlüğü Programı ise 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerine kapılarını açmış bulunmaktadırlar. Mezunlarının istihdam garantisi olan seçkin bir bölüm oluşunun yanı sıra atçılık alanında nam salmış ilçemizin ihtiyacına uygun olarak açılmış olması önemli bir artısıdır. 2018-2019 Akademik yılının sonunda okulumuz bünyesinde açık ve kapalı manej yapımı için il ve ilçemizdeki paydaşlarımız ile görüşmeler yapılmış, projelendirme çalışmaları başlamıştır. Atçılık ve Antrenörlüğü programının hedefi ülkemiz atçılığını daha yüksek standartlara kavuşturmak için konusunda bilgili, meslek ahlakının gerektirdiği kurallara uyan, hoş görülü, ülkemiz atçılık sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilecek insan gücü ihtiyacını karşılamaktır. Bölümümüzden mezun olan öğrenciler kamu kuruluşlarında (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü), Türkiye Jokey Kulübü’nde, Türkiye Binicilik Federasyonu’nda, özel haralarda ve diğer özel atçılık işletmelerinde görev alabilmektedirler.

Maliye Bölümü 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Bankacılık ve Sigortacılık Programı da 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır. Türkiye’de 2002 yılında 120.000 olan banka personeli sayısı 2017'de 196.758’e ulaşmıştır. Şube sayısı ise aynı sürede, 6,100’den 10.732’ye çıkmıştır. Bölümün amacı yüksek bir ivme kazanmış olan bankacılık ve sigortacılık alanlarında sektörün hızla artan ihtiyaçlarına uygun altyapıya, gerekli bilgi ve donanıma sahip uzman yetiştirmektir. Bölüm mezunları özellikle, bankalarda ve sigorta şirketlerinde uzman ve yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca mezunlar, tüm bankaların müfettişlik sınavlarına girebildikleri gibi gerek kamu kesiminin gerekse özel kesimin sınavla girilen müfettişlik mesleklerine sahip olma hak ve becerilerine de sahip olabileceklerdir.

Sağlık Kurumları işletmeciliği Programı da 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında kurulmuş olup, hem işletmecilik bilgisine, hem de hastane yönetimi bilgisine sahip nitelikli ara elemanları yetiştirme amacı gütmektedir. Bu bağlamda iletişimi güçlü, organizasyon ve koordinasyon yeteneğine sahip, yabancı dil bilen, sağlık sektörüne özgü bilgi ve beceriye, tıbbi dokümantasyon ve bilgisayar bilgisine sahip bireyleri sağlık sektörüne kazandırmayı hedeflemektedir.  Mezunlarımız hastaneler başta olmak üzere ilgili laboratuvarlar, ilaç firmaları, ilaç depoları, tıbbi malzeme üreten kuruluşlar vb. gibi tüm sağlık kuruluşlarında iş bulabilirler.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerine kucak açan bir diğer programımız olan Aşçılık Programı otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, yurt içi ve yurt dışı yiyecek içecek işletmelerinde aranan insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Aşçılık Programından mezun olanlar, ”aşçı “unvanını kazanarak turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi vb rütbelerle araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi vb isimler altında da topluma hizmet sunabilmektedirler.

Kalite Politikamız

Meslek Yüksekokulumuz yasal çerçevede ve üniversitemizin ilkeleri doğrultusunda mesleğe yönelik işgücü yetiştirmeyi hedef olarak benimsemekle birlikte aynı zamanda ülkemize ahlâklı, iletişim becerileri gelişmiş ve yenilikleri takip edebilen ufku geniş bireyler kazandırabilmeyi de kalite politikası olarak benimsemiştir. Bu hedeflerini gerçekleştirmek için yoğun uğraş vermekte; meslekî, kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenlemekte, paydaşlarla işbirliği yapmaktadır.

Kurumumuz, öğrencilerimizle birlikte personelimizin de meslekî gelişmelerini öncelemektedir. Ayrıca ilçemizin kalkınmasına da katkı sağlamak üzere çeşitli proje ve programlarda yer almaktadır.

Fiziki Şartlar

Yüksekokulumuz toplam  12  derslikli ve 2 bilgisayar laboratuvarlı eğitim alanına sahip olup; akademik ve idari bölümlere ilaveten  kütüphane, konferans salonu,  öğrenci yemekhanesi, öğrenci kantini, çalışma salonu ve mesciti ile birlikte yaklaşık  4500 m² kapalı alan ve 3500 m² de açık alana sahiptir. Bunun yanısıra Aşçılık Programı kullanımına sunulan tam teşekküllü uygulama mutfağımız bulunmaktadır. Bunlara ek olarak, Atçılık programı öğrencilerimiz uygulama derslerini Daday Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ve üniversitemizle protokolü yapılan Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Tesisi'nde yapmaktadır.