Yüksekokulumuz tarafından 13.12 2018 tarihinde İksir Resort Town’ın katkıları ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Hüseyin UYSAL tarafından Resim Eğitiminin Önemi konulu konferans ve yine kendisinin başkanlığında iki basamaklı Resim Çalıştayı yapıldı.  Çalıştayın ilk bölümünde Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 4. Sınıf öğrencileri tarafından yüksekokula hediye edilmek üzere sanatsal uygulamalar yapıldı;  İkinci bölümde ise yüksekokul öğrencilerinin katılımı ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin desteği ile etkileşimli resim algılama ve uygulama becerileri konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Konferansa ve Resim Çalıştayı’na Daday Belediye Başkanı Sayın Hasan Fehmi TAŞ, İksir Resort Town İşletme Müdürü Sayın Seçil GENCAY, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler iştirak etti.

Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Güzin AYTEKİN açılış konuşmasında yüksekokul olarak öğrencilerinin akademik, sosyal, sanatsal ve sportif açıdan gelişimi ve yüksekokulu öğrencilerinin içinden hiç çıkmak istemeyecekleri sıcak bir yuva yapma konularındaki gayretlerine değinirken; okulu güzelleştirme çalışmaları kapsamında yüksekokulun duvarlarının tablo ihtiyacı için yaz başında Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalı’na başvurduklarını ve etkileşim içinde bu organizasyonu planladıklarını ve sanat alanında Kastamonu’nun en nitelikli eğitimcisi ile öğrencilerini buluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin UYSAL ise verdiği konferansta genel sanat ifadelerine, çocuğun sanatsal gelişim evrelerine, sanat eğitiminin kazanımlarına, sanat eğitimde motivasyon kavramına ve estetik tavır konularına değinirken; Resim Çalıştayı’nın ikinci bölümünde verdiği konferansta ise yüksekokul öğrencilerine yönelik çizgisel, lekesel, geometrik uygulama becerileri üzerine resim yorumlama, malzeme tanıtımı ve sanatsal uygulama süreci kazanımı yaşatıldı.

Yüksekokul Müdürümüz, Doç. Dr. Sayın Mehmet Nadir ÖZDEMİR ise yaptığı konuşmasında, öncelikle Resim Çalıştayı ve Resim Eğitiminin Önemi konulu konferansı veren Dr. Öğretim Üyesi Sayın Hüseyin UYSAL’a, çalıştaya verdikleri katkılardan ötürü İksir Resort Town İşletme Müdürü Seçil GENCAY’a ve organizasyonda emeği geçen Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Güzin AYTEKİN’e ayrı ayrı teşekkür etti. Konferansın sonunda Belediye Başkanı Sayın Hasan Fehmi TAŞ tarafından Dr. Öğretim Üyesi Sayın Hüseyin UYSAL’a plaketi, Yüksekokul Müdürü Doç Dr. Sayın Mehmet Nadir ÖZDEMİR tarafından ise teşekkür belgeleri takdim edildi. çalıştaya katılan eğitim fakültesi öğrencilerine de verdikleri emekleri ve okulumuza yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür edilerek katılım belgeleri verildi.

resim calistay 9

resim calistay 5