DADAY NAFİ VE ÜMİT ÇERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
AŞÇILIK PROGRAMI MÜFREDATI

 
 

1. SINIF

 

I. YARIYIL

II. YARIYIL

 
 

Ders
Kodu

Dersin Adı

Z/MS
/S

Teo

Uyg

Ulusal
Kredi

AKTS

Ders
Kodu

Dersin Adı

Z/MS/S

Teo

Uyg

Ulusal
Kredi

AKTS

 

AIITOL101

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (Uzaktan Öğretim)/ History Of Turkish Revolution And Ataturk's Principles I (Distance Learning)

Z

2

-

2

2

AIITOL102

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (Uzaktan Öğretim)/ History Of Turkish Revolution And Ataturk's Principles Iı (Distance Learning)

Z

2

-

2

2

 

TDOL103

Türk Dili I (Uzaktan Öğretim)/ Turkish Language I (Distance Learning)

Z

2

-

2

2

TDOL104

Türk Dili II (Uzaktan Öğretim)/ Turkish Language II (Distance Learning)

 Z

2

-

2

2

 

YDOL105

Yabancı Dil I (Uzaktan Öğretim)/ English I (Distance Learning)

Z

2

-

2

2

YDOL106

Yabancı Dil II (Uzaktan Öğretim)/ English II (Distance Learning)

Z

2

-

2

2

 

ASC18105

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş/ Introduction to Gastronomy and Culinary Arts

Z

2

-

2

4

ASC18102

Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları/ Food and Beverage Service and Applications

Z

2

2

3

4

 

ASC18107

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Yöntemleri I/ Food Preparation And Cooking Methods I

Z

2

2

3

4

ASC18104

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Yöntemleri II/

Food Preparation and Cooking Methods-II

Z

2

2

3

4

 

ASC18109

Mutfak Kazaları ve Temel İlk Yardım/ Kitchen Accidents and Basic First Aid

Z

2

-

2

4

ASC18108

Menü Yönetimi ve Planlaması/ Menu Management and Planning

Z

2

-

2

4

 

ASC18103

Beslenmenin Temel İlkeleri/ Basic Principles of Nutrition

Z

3

-

3

4

ASC18106

Pastacılık ve Ekmekçilik Teknikleri I/ Pastry and Bakery Techniques I

Z

2

2

3

4

 
 

Mesleki Seçmeli Havuzu

MS

     

4

 

Mesleki Seçmeli Havuzu

MS

     

4

 

ASC18121

Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (Yeni Eklendi)/ Gastronomy History and Terminology

MS

2

-

2

4

ASC18120

Soğuk Mutfak(Yeni Eklendi)/ Cold Kitchen

MS

2

2

3

4

 

ASC18123

Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyonu/ Food Safety, Hygiene And Sanitation

MS

3

-

3

4

ASC18122

Baharatlar ve Kahve Kültürü (Yeni Eklendi)/ Spices and Coffee Culture

MS

2

-

2

4

 

ASC18125

Endüstriyel Mutfaklarda Atık Yönetimi/ Waste Management In Industrial Kitchens

MS

2

-

2

4

ASC18124

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama/ Marketing In Food And Beverage Businesses

MS

2

-

2

4

 
 

Seçmeli Havuzu

S

     

4

 

Seçmeli Havuzu

S

     

4

 

ASC18131

Genel İşletme/ General Business

S

3

-

3

4

ASC18132

İş Sağlığı ve Güvenliği/ Occupational Health and safety

S

3

-

3

4

 

ASC18133

Ofis Programları/ Office Programs

S

2

2

3

4

ASC18134

Örgütsel Davranış(Yeni Eklendi)/ Organizational Behavior

S

3

-

3

4

 
             

ASC18136

Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük(Yeni Eklendi)/

Social Responsibility And Volunteering

S

3

-

3

4

 

Toplam

     

30

Toplam

     

30

 
                             

*Mesleki seçmeli derslerden 4 AKTS ve seçmeli derslerden 4 AKTS ders seçilecektir.

*Mesleki seçmeli derslerden 4 AKTS ve seçmeli derslerden 4 AKTS ders seçilecektir.

 

*Normal dönem AKTS 30'dur.

*Normal dönem AKTS 30'dur.

 

 

2. SINIF

 

III. YARIYIL

IV. YARIYIL

 
 

Ders
Kodu

Dersin Adı

Z/MS
/S

Teo

Uyg

Ulusal
Kredi

AKTS

Ders
Kodu

Dersin Adı

Z/MS
/S

Teo

Uyg

Ulusal
Kredi

AKTS

 

ASC18201

Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları I/ World Culinary Culture And Applications I

Z

1

3

2

5

ASC18202

Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II/ World Culinary Culture And Applications II

Z

1

3

2

5

 

ASC18203

Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları I/ Turkish Culinary Culture And Applications I

Z

2

2

3

5

ASC18204

Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II/ Turkish Culinary Culture And Applications II

Z

2

2

3

5

 

ASC18205

Pastacılık ve Ekmekçilik Teknikleri II/ Pastry and Breadmaking Techniques II

Z

-

3

1.5

5

ASC18206

Bitirme Projesi/ Graduation Project

Z

-

3

1.5

5

 

ASC18207

Mutfak Organizasyonu/ Culinary Organization

Z

3

-

3

4

ASC18208

Mutfakta Kalite Yönetimi/ Kitchen Quality Management

Z

3

-

3

4

 

ASC18209

Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu/ Banquet Cuisine And Organization

Z

2

-

2

3

ASC18210

Gıda Teknolojisi/ Food Technology

Z

2

-

2

3

 
 

Mesleki Seçmeli Havuzu

MS

     

4

 

Mesleki Seçmeli Havuzu

MS

     

4

 

ASC18221

Gastronomi ve Medya/ Gastronomy and Media

MS

3

-

3

4

ASC18220

Yöresel Mutfaklar/ Local Cuisines

MS

1

3

2

4

 

ASC18223

Uluslararası Gıda Mevzuatı/ International Food Legislation

MS

3

-

3

4

ASC18222

Osmanlı Mutfağı/ Ottoman Cuisines

MS

-

3

1.5

4

 

ASC18225

Gıda Muhafaza Teknikleri/ Food Preservation Techniques

MS

3

-

3

4

ASC18224

Yenilikçi Mutfak Uygulamaları/ Innovative Kitchen Applications

MS

3

-

3

4

 

ASC18227

Vegan, Vejetaryen Mutfak/ Vegan, Vegetarian Cuisine

MS

3

-

3

4

ASC18226

Yemek Tarifleri ve Standartlaşma/ Recipes and Standardization

MS

3

-

3

4

 

ASC18229

Süsleme ve Dekorasyon/ Decorations

MS

-

3

1.5

4

ASC18228

Gıda İşleme ve Muhafaza Teknikleri/ Food Processing and Preservation Techniques

MS

3

-

3

4

 
 

Seçmeli Havuzu

S

     

4

 

Seçmeli Havuzu

S

     

4

 

ASC18241

Girişimcilik/ Entrepreneur

S

2

2

3

4

ASC18240

Yönetim ve Organizasyon/ Management and Organization

S

3

-

3

4

 

ASC18243

Meslek Etiği/ Professional Ethics

S

2

-

2

4

ASC18242

Araştırma Yöntem ve Teknikleri/

Research Methods and Techniques

S

3

-

3

4

 

Toplam

         

30

Toplam

         

30

 

**3. ve 4. Yarıyılda sisteme müfredat eklenmediğinden denklik tablosu oluşturulmamıştır.