K.Ü. ATLI SPOR TOPLULUĞU ÜYELERİ DADAY NAFİ VE ÜMİT ÇERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILAN ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ

Kastamonu Üniversitesi Atlı Spor Topluluğu tarafından düzenlenen “Orta Çağ’da Türk Milli Kimliği Ve Unsurları” konulu söyleşi etkinliği Daday MYO konferans salonunda yapıldı. Programa Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet BÖYÜKÖZKÖK, Prof. Dr. Namıq MUSALI, Akademik ve idari personel ile birçok bölümden öğrenciler katıldı. Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet BÖYÜKÖZKÖK açılış konuşmasında: “Türkler tarihin yazılmaya başladığı andan itibaren tarih sahnesinde olan asil bir millettir. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk milleti her çağda kahramanlık ve destanlarla anılmıştır. Bilinen ilk Türk milliyetçilerinden Kaşgarlı Mahmud’un Dîvânu Lugâti't-Türk’ de At Türk’ün kanadıdır dediği gibi at ve Türk tarih boyunca hiç ayrılmamıştır. Türk’ün yurdu atın sırtı, atın sırtı tarihin beşiği olmuştur.” İfadelerini kullandı. Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Namıq MUSALI ise Orta Çağ’da Türk Milli Kimliği ve Unsurları konulu söyleşiyi gerçekleştirdi. Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Tesisinde devam eden programda katılımcılar at binerek ve ok atarak doyasıya eğlendiler. Program kapanışında Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. Mehmet BÖYÜKÖZKÖK, Prof. Dr. Namıq MUSALI’ ya katılımları için teşekkür ederek plaket takdim etti. KÜ Atlı Spor topluluğuna ve Sayın Prof. Dr. Namıq MUSALI’ ya katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.
Yüksekokul Müdürlüğü